Bergen brevduekrets besøkte Askøy Næringslivsforening

Publisert 11. april 2017, kl. 15:11  /  Ukategorisert

Vi var så heldige å få Sigurd Torgilstveit og John Magnussen fra Bergen brevduekrets på besøk i forbindelse med vårt årsmøte i år.

Vi fikk en flott beretning om hvilken rolle brevduen har spilt opp gjennom årene, fra sin opprinnelse, og frem til dagens moderne konkurranseformer.

Norges brevdueforbund ble stiftet i 1912. Det har i dag 19 regionale grupper i Norge, med ca. 350 medlemmer fordelt på disse. Visste du at det benyttes brevduer til å frakte blodprøver i tett trafikkfylte byer i østlige land? Brevduen har også hatt stor innvirkning på korrespondansen under 2.verdenskrig. Både Hitler og Churchill benyttet seg av brevduer.

Sigurd og John hadde også med seg 3 flotte eksemplarer av brevduen.

På Askøy har det opp gjennom tidene vært et veldig aktivt due-miljø. Askøy brevdueforening ble startet i 1966, og var blant landets beste foreninger i ca. 20 år. Klubben har 3 norgesmestere, kongepokalvinnere, samt skandinavisk mesterskap.


Over: dette er en gammel forside fra Rasedueforeningen Askøy`s Vestlandsutstilling fra 1957.

Bergen brevduekrets har også planer for sykkel-VM. Vi ser frem til å følge med på de videre i forbindelse med dette store arrangementet, som har oppstart-etappen sin på Askøy.

Takk til Bergen brevduekrets for det interessante foredraget om brevduen, takk til Safe Brannvern, for at de huset oss for anledningen, og takk til Helletun Catering som stod for serveringen.

Ønsker du å vite mer om brevduer og brevduehold, kan Stein Thorsen kontaktes på mobil: 90 85 16 18