Isbjørn Is – «iskrem-giganten» på Askøy

Publisert 14. september 2017, kl. 6:38  /  Ukategorisert

Askøy Næringslivsforening har vært på bedriftsbesøk på Isbjørn Is. Vi fikk en flott omvisning i den tradisjonsrike iskrem-fabrikken.

Pål Lohne og Bjørn-Erik Lohne tok oss med på en tur gjennom hele produksjonslinjen.
Vi fikk høre historien til Isbjørn is, i tillegg fikk vi et lite innblikk i hvilke planer de har fremover.

Isbjørn Is blir til

I 1958 Bjørn Lohne blir distributør for Bergens Is. I 1962 blir Isbjørn Is grunnlagt og i 1973 åpner den berømte iskremfabrikken på Follese, på Askøy.


Over: Fra venstre Britt Hillestad, Bjørn-Erik Lohne og Rudi Soltvedt.

Vi fikk se hele prosessen, fra ingredienser blandes til produktene er ferdig pakket i esker. Maskinene i fabrikken, som går kontinuerlig, slipper et imponerende antall iskrem gjennom per time.


Over: Maskinen over produserer 16 000 is-pinner i timen. Og holder en temperatur på -35 grader.

Det ble også tid til smaksprøver og vi kan love leserne at rykende fersk iskrem, basert på råvarer av fineste kvalitet, smaker ekstra godt!!

Isbjørn Is har i generasjoner gitt den lokale Askøy-væring, en «smak av sommer» hvert år. En del av befolkningen her ute har også hatt sommer-jobb på fabrikken – en populær jobb for veldig mange.

I 2008 satser Isbjørn Is på det regionale dagligvare-markedet, med stor suksess! Fremover satset man også nasjonalt, og siden har det bare gått videre.

          
Over: Pål Lohne forklarer prosessen det tar fra isen får sjokolade-trekk, og til den havner i innpakning.

Is-bilen blir til

I 1996 blir Isbilen grunnlagt. Først blir den etablert på Østlandet, dette for å unngå eventuell konkurranse med dagligsgaresalget her vest.  Pr. 2001 er de riksdekkende med 70 biler.
I 2014, overtar Is-bilen det danske konseptet «Hjem-Is» sine biler, og øker sitt antall biler på veien til 110 biler totalt.

I 2015 og 2016 har Isbjørn is lagt en plattform for jevn og god vekst. I 2016 kom nye eiere på banen.
Det Latviske selskapet; Food Union overtok eierskapet og dermed kom Isbjørn Is inn i en stor familie med iskrem- og meierivirksomhet i 7 land.


Over: Ingen tvil om at det er her Isbjørn Is holder til. Denne isbjørnen hilser deg velkommen i inngangsdøren.

Isbjørn Is satser videre på god merkevarebygging. Dette har de adm.dir. Morten Kolseth, til å hjelpe seg med. Den dyktige merkevare-byggeren har vært med på flere store prosjekter. Der er allerede gjort en del grep inn forbi lansering av nye produkter, og med gode anmeldelser i tester gjort både hos Dagbladet og i VG. Til høsten kommer det flere nyheter.

Industriområdet der fabrikken ligger i dag, er tenkt bygget ut fremover. Her ønsker man større lokaler og fryselagre. Nå venter vi alle på at det skal bli ferdigstilt god vei-forbindelse ut til industriområdet.

Vi gleder oss for suksessen til Isbjørn Is, og ønsker Askøy`s iskrem-gigant lykke til med videre utvikling av fabrikken på Follese!

 

Askøy Næringslivsforening