Spennende 3D-prosjekt i Minecraft mellom skole og næringsliv

Publisert 11. desember 2017, kl. 17:19  /  Ukategorisert

Arnt-Rune Andreassen, daglig leder i Åmodt Entreprenør har sammen med 5 klasse på Kleppestø barneskole og lærer for klassen, Kim Nilsen Aarberg, jobbet sammen på et 3D-prosjekt. Prosjektet går fra startfasen i et byggeprosjekt for Alsaker Stål AS og lar elevene få være med i tankeprosessen helt fra starten av. Samarbeidet startet som en dialog mellom Askøy Kommune og Askøy Næringslivsforening, og utviklet seg til et konkret samarbeids-prosjekt.

Se video

Elevene har vært fysisk ute på byggeplassen i Storebotn Næringspark, og sett på prosjektet de er i gang med. Det å tegne/ skissere opp et grunn-fundament, i full-skala gjøres i programmet Minecraft. Det settes opp søyler og dragere. Elevene er flinke! De flinke elevene som har gode data-kunnskaper fra før, behøvde heller ingen opplæring, sier læreren. Her får de øvd seg på å tenke praktiske løsninger. I tillegg er matematikken et viktig element i dette prosjektet. Elevene lærer å sette matematikk ut i virkeligheten.

I tillegg hadde klassen besøk av Trym A. Synnevåg som studerer fornybar energi i Trondheim. Han er imponert over den læren de får med seg fra 5 klasse. Han skal neste semester jobbe med 3D og litt det samme som disse unge elevene jobber med. Han skal innom dette i løpet av tiden i Trondheim så han synes det var spennende å se hva de jobbet med på barneskolen.

Arnt-Rune er godt imponert over hvor langt elevene er kommet. Dette med «digitale byggeplasser» er fremtiden sier han. Og det er klart at de som begynner tidlig har et fortrinn med lærings-prosessen. Dette er fremtidens ingeniører som sitter og forbereder seg på fremtidige yrkesvalg, og det blir spennende å følge med på de fremover, avslutter daglig leder i Åmodt Entreprenør, Arnt-Rune Andreassen.

 

Askøy Næringslivsforening